Syfiljidologi

(Rubriken har egentligen inget med inlägget att göra, men om någon råkar kunna förklara SAOLs definition av det ordet får den gärna göra det.)

I dag har jag inte gjort någonting, bara städat. Inte särskilt effektivt, heller. Jag har egentligen ingenting att skriva, men något ska vi nog komma på. I dag tänkte jag kanske lägga till lite mer länkar till bloggen och titta på The Big Bang Theory, inte mycket mer. Eftersom det är en så händelselös dag kanske jag ska lära mig resten av orden på listan. Eller skriva en meningslös Mary Sue-fanfic, om jag bara kunde bestämma mig för vilket TV-program jag vill vara med i...

Så grymt onödigt.

Singultus

Det visade sig att det var ett onomatopoetiskt ord, vilket innebär att jag hade fel. Skönt med lite omväxling. ;P Nej, men allvarligt talat har jag nog fel oftare än vad jag vill erkänna. Jag är den sortens person som kommer med ursäkten "Det var det jag menade.". Det är helt enkelt inte roligt att ha fel. Om jag fick välja skulle jag nog aldrig ha fel, men det kanske inte vore så roligt, det heller. Ibland tänker jag faktiskt att andra människor nog har bättre koll än jag, eftersom jag tappade en massa på grund av något vi inte ska nämna här. Sedan är det någon som inte vet hur man stavar till "ofattbart", och så är det kört igen. Men jag fungerar kanske inte så bra i praktiska situationer, vilket alla andra verkar göra, och IQ-tester ger jag upp på rätt fort. Men jag äger faktiskt en bok som hjälper en med sådana, man kanske skulle läsa den...? Det högsta jag fått på ett IQ-test är 120, vilket stör mig.

Men tillbaka till orden, jag har skrivit upp en del ord i ett block nu, för Moony var snäll och gav mig ett gäng. Jag har också lagt till några ord från en ordbok. Jag kanske lägger upp listan när den har blivit lite längre. (Det blev väldigt mycket ord i den här bloggen.)

Midsommar

Jag har just kommit hem från Hågelby, och sitter och äter karameller. (Förresten gör sig karameller, klubbor osv. sig mycket bättre med mjölk till.)  Det började regna precis när stången skulle resas, men om man ska se det från den ljusa sidan har jag vant mig och dessutom var det något underbart kollektivt när alla stod där med sina paraplyer. Vi köpte lotter också, men vi vann ingenting. Men om man ska se det från den ljusa sidan- Okej, jag vet inte.

Jag läste en text på internet och insåg att man egentligen inte ska skriva "idag" utan "i dag", så från och med nu ska jag försöka separera prepositionerna från andra ord. Upptäckten är kanske inte så banbrytande, men det är alltid något. Jag tror att jag ska skriva en lista över ord att plugga in, och lära mig dem utantill. Vem vill vara med?  Ett ord som jag spontanlärde mig en gång är "abderitisk", vilket betyder ungefär "mycket enfaldig". Man får ju anstränga sig lite nu, när skolan är slut och man plötsligt får klara sig på sina riktiga kunskaper, snarare än vad folk tror om en. Det innebär att jag antagligen har mindre resurser nu.

"Denna brutna stjälk som jag älskat för er skull"

(Rubriken är, om ni undrar, en mening ur Igelkottens Elegans. Den är bara en underrubrik eller vad det kan tänkas heta, men det var den mening jag fäste mig mest vid. Det kändes kanske också lite mer sofistikerat att använda den än något av tusen möjliga citat ur något av Thousand Foot Krutch, Simple Plan eller My Chemical Romance.)

Idag har jag inte gjort så mycket, utan mest legat i sängen vilket är vad jag gör bäst när jag är ledig. Jag har i alla fall hunnit med (Även om det i mitt fall inte är en fråga om tid så mycket som motivation.) att läsa ut Igelkottens elegans. Jag tänker inte avslöja hela handlingen i boken för sådant är bara elakt, men jag sammanfattar det hela: Vilket slut. Och det sista av Palomas kapitel påminner en del om vad jag tänkt. Fast inte allt, såklart.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, jag får väl ta och göra något konkret innan den här bloggen bara handlar om Nowes Fantastiska Litterära Och Språkliga Äventyr, vilket visserligen kunde bli intressant men egentligen bara är ett tecken på att jag spenderar löjligt mycket tid inomhus. Imorgon kommer i alla fall Cattis, då kan jag vara social. ("Social" är egentligen ett väldigt missbrukat ord.)

Sommarlov

Här regnar det. Hela tiden. Men det finns faktiskt bra saker med att det regnar, också. Man slipper få ångest över allt man inte gör, och man kan göra inomhusgrejer. Själv planerar jag att försöka få med lite läsning, datorspelande och såklart höja antalet inlägg på ett visst internetforum. Att lära sig några nya ord vore inte heller fel, jag är helt fascinerad av ord. Särskilt sådana tagna från grekiskan och franskan, av någon anledning, Tyvärr är det lite svårt att skriva, eftersom tangentbordet har gått sönder eller något. Det hoppar ibland över bokstäver, eller byter till versaler, till synes helt utan anledning.

Nu ger jag upp på det här så länge.

Introduction

(Stulet och lite omgjort från en gammal Mina vänner-bok. Jag tycker faktiskt att sådant står sig fortfarande.)

Namn: Rebecka (Nowe online.)
Födelsedag: 1/6 1993
Hårfärg: Brun
Ögonfärg: Blå
Längd: Runt 1,64?
Vikt: Ehehe.... Det du.
Skola: Ingen, just nu. Väntar på gymnasieintagningsresultaten.
Favoritämne: Matte
Bästa bok jag läst: Guldkompassen eller Igelkottens elegans
Bästa film jag sett: Airheads
Bästa TV-program: CSI, Criminal Minds, Scrubs...
Min favoritmusik: Thousand Foot Krutch
Min älsklingsrätt: Hamburgare. Potatisgratäng.
Min idol: Gerard Way (Av mer seriösa anledningar än de flesta.)
Jag vill bli: Jag brukar köra med fysiker/matematiker/antropolog när jag får den frågan.
Övrigt: Jag är en mer akademisk människa än jag verkar, ge mig en chans. (Eller två. Eller tre.)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0